x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson: Sunt semnale că cetăţenii ruşi înţeleg că sunt minţiţi

Boris Johnson: Sunt semnale că cetăţenii ruşi înţeleg că sunt minţiţi

30 Mar 2022   •   22:00
Boris Johnson: Sunt semnale că cetăţenii ruşi înţeleg că sunt minţiţi

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, afirmă că există semnale că cetăţenii ruşi încep să îşi dea seama că sunt minţiţi de membrii Administraţiei de la Moscova, dar subliniază că Guvernul de la Londra nu are obiectivul înlăturării preşedintelui Vladimir Putin, informează Sky News.

"Oamenii sunt foarte vulnerabili la minciunile preşedintelui Putin. Unul dintre lucrurile deprimante asociate războiului din Ucraina este cruziumea cu care Putin încearcă să ascundă realitatea populaţiei ruse", a afirmat Boris Johnson, în Camera Comunelor.

Guvernul britanic a fost "extrem de energic" în combaterea dezinformării, a continuat Boris Johnson, subliniind că "apar semnale că cetăţenii ruşi se trezesc în privinţa a ceea ce se întâmplă".

Întrebat de parlamentari britanici despre afirmaţiile preşedintelui SUA, Joseph Biden, care a declarat că preşedintele Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere", Boris Johnson a declarat că înlăturarea Administraţiei de la Moscova "nu este obiectivul Guvernuluui britanic". "Însă ideea centrală este că Putin pur şi simplu nu poate fi de încredere", a insistat Boris Johnson.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson