x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Breivik este închis într-un fost lagăr de concentrare nazist

Breivik este închis într-un fost lagăr de concentrare nazist

28 Iul 2011   •   07:52
Breivik este închis într-un fost lagăr de concentrare nazist

Anders Behring Breivik, principalul suspect in cazul atacurilor de vineri din Norvegia, este detinut intr-un fost lagar de concentrare nazist, unde prizonierii au fost torturati si executati de Gestapo, relateaza The Daily Express.

Breivik, care a recunoscut ca a ucis 76 de persoane, este tinut in izolare, pentru a nu se sinucide, intr-o celula de la aceasta inchisoare, redenumita Ila, situata la 11 kilometri de Oslo. Celula sa de izolare are doar un pat, un scaun, o masa si toaleta. Vizitatorii, televizorul, scrisorile si ziarele ii sunt interzise. In cele opt saptamani pana la urmatoarea audiere, Breivik se va putea intalni doar cu preotul, psihologii, doctorii si avocatul sau.

"Este important sa nu isi disemineze mesajul sau sa incerce sa ii recruteze pe altii la ideologia sa. Inseamna ca va fi complet izolat de ceilalti detinuti", a declarat Knut Arne Svenkerud, din cadrul asociatiei ofiterilor de penitenciar din Norvegia.

Manifestul sau de 1.500 de pagini, publicat inaintea atacurilor, scria ca planuieste sa evadeze din inchisoare si sa foloseasca arme ingropate intr-o serie de asasinate, in cadrul unei "operatiuni bonus". Potrivit politiei, el a evitat sa fie impuscat de politisti pe insula Utoeya aruncandu-si arma si ridicand mainile in semn de predare.

×