x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREXIT Ce efect va avea acordul asupra economiei

BREXIT Ce efect va avea acordul asupra economiei

24 Noi 2018   •   11:54
BREXIT Ce efect va avea acordul asupra economiei

Proiectul de acord convenit de Marea Britanie pentru ieşirea din Uniunea Europeană (UE) este nu doar cea mai bună soluţie la divizarea politică, ci şi pentru economie, a declarat sâmbătă ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, informează Reuters.
"Acest acord este modul în care Marea Britanie se va retrage din UE... cu minimum de impact negativ asupra economiei noastre", a declarat Hammond într-un interviu pentru BBC.
"Dar economia nu este singura consideraţie. Trebuie să avem în vedere şi un proces de vindecare politică, aducând ţara noastră împreună, pentru că (...) ţările care nu sunt unite şi sunt dezbinate nu sunt unele de succes", a subliniat ministrul britanic.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat joi că negociatorii britanici şi cei ai Uniunii Europene au convenit joi textul documentului comun care stabileşte obiectivele pentru viitoarea relaţie post-Brexit între Londra şi blocul comunitar. Documentul are nevoie acum de aprobarea politică a Londrei şi a restului de 27 de state membre, care se vor reuni duminică într-un summit extraordinar la Bruxelles.
Declaraţia politică comună merge mână în mână cu acordul de retragere a Marii Britanii, detaliind termenii 'divorţului'. Ea acoperă obiectivele viitoare comune în domeniile comerţului, securităţii şi cooperării politice, punând bazele negocierilor care pot începe imediat după ieşirea Regatului Unit din UE.

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: brexit economie