x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii o duc cel mai rău

Britanicii o duc cel mai rău

de Sînziana Stancu    |    12 Oct 2009   •   00:00

Programul de lucru prelungit, traiul scump şi puţinele zile de vacanţă le fac britanicilor viaţa cea mai grea, comparativ cu cea a cetăţenilor din alte state ale Uniunii Europene.



Cu toate că britanicii câştigă mai mult, nu au o viaţă de invidiat, situându-se pe ultimul loc într-un clasament de zece ţări europene referitor la calitatea vieţii, scrie The Guardian. Britanicii câştigă aproximativ 35,730 de lire sterline anual, mai mult cu 10.000 de lire sterline decât câştigul mediu european, dar o mare parte din aceşti bani se duc pe "un acoperiş deasupra capului, pe mâncare şi pe încălzirea locuinţei", arată studiul făcut de uSwitch.com.

În fruntea clasamentului se află Franţa, urmată de Spania.  Britanicii au cele mai puţine zile de concediu ­ 28 pe an, iar spaniolii, cele mai multe ­ 41. Media vârstei de pensionare în cele zece ţări europene studiate este de 62 de ani, însă britanicii rămân în activitate cu şase luni mai mult, iar în următorii 20 de ani se aşteaptă ca vârsta de pensionare să fie prelungită.

Autorii studiului au luat în calcul 17 factori, între care venitul net, impozitele, alimentele de bază şi utilităţile, timpul de lucru şi cel de odihnă, speranţa medie de viaţă. În afară de cele trei ţări prezentate mai sus, la studiu au mai participat Danemarca, Olanda, Germania, Polonia, Italia, Suedia şi Irlanda.  

×
Subiecte în articol: externe