x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe British Airways îşi anulează toate zborurile pe distanţe scurte şi medii

British Airways îşi anulează toate zborurile pe distanţe scurte şi medii

20 Apr 2010   •   00:00

Compania aeriană britanică a anunţat că îşi anulează toate zborurile pe distanţe scurte şi medii, din cauza noilor îngrijorări privind intensitatea norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanului islandez. British Airways speră să îşi reia zborurile pe distanţe lungi după ora locală 16.00 (18.00, ora României), în eventualitatea unei redeschideri "complete şi permanente" a spaţiului aerian britanic.

Compania low-cost easyJet a anulat până la ora 16.00 GMT (19.00, ora României) toate zborurile în Europa de Nord, inclusiv Marea Britanie, dar le-a menţinut în sudul Europei, informează AFP, citată de Mediafax.

Aşa cum a fost prevăzut, spaţiul aerian a fost redeschis marţi, la ora 06.00 GMT (09.00, ora României) în nordul Marii Britanii, dar situaţia rămâne foarte incertă, serviciile naţionale de trafic aerian (NATS) anunţând că erupţia s-a intensificat şi că un nou nor de cenuşă se îndreaptă către ţară.

Spaţiul aerian britanic este închis din 15 aprilie, la prânz (14.00, ora României), şi această interdicţie a fost prelungită de mai multe ori, ceea ce a dus la blocarea în străinătate a mii de pasageri.

×
Subiecte în articol: externe