x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria cere anularea taxelor de la Podul Prieteniei

Bulgaria cere anularea taxelor de la Podul Prieteniei

de Petio Petkov    |    10 Iun 2008   •   00:00

Viceprim-ministrul şi ministrul bulgar de externe, Ivailo Kalfin, a cerut ca Bulgaria şi Romania să renunţe la taxele de trecere la podul Russe-Giurgiu.



Viceprim-ministrul şi ministrul bulgar de externe, Ivailo Kalfin, a cerut ca Bulgaria şi Romania să renunţe la taxele de trecere la podul Russe-Giurgiu. Acum, traversarea într-o singură direcţie costă în medie 17,50 de euro. Pentru cetăţenii bulgari, care au un salariu mediu de aproximativ 200 de euro, suma este foarte mare. Kalfin a adăugat că un prim pas în direcţia cea bună a fost întreprins de ambele ţări, la începutul anului 2007, prin anularea taxei ecologice.

AUTOBUZ. În curînd va începe să funcţioneze o linie de autobuz Russe-Giurgiu. Preţul unei călătorii va fi egal cu cel al liniilor de oraş. Din cele aproximativ 13 milioane de euro taxe de trecere colectate de partea Bulgară în 2007, n-au fost folosite pentru întreţinerea podului decît 17.000, restul fiind vărsate la bugetul de stat, a anunţat eurodeputatul Nikolai Mladenov. El a avertizat că pentru această problemă, care împiedică libera circulaţie de persoane între Russe şi Giurgiu, va putea fi sesizată Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

×
Subiecte în articol: externe