x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria consideră că înotul în mare a devine periculos!

Bulgaria consideră că înotul în mare a devine periculos!

17 Aug 2009   •   00:00

Înotul în Marea Neagră devine periculos după data de 15 august, susţin salvamarii bulgari. Acest subiect este prezent în aproape toate ziarele sofiote de astăzi. Există riscul ca marea să facă în fiecare zi căte o victimă, scrie Standart. Conform salvamarilor, după ziua de 15 august apare un curent de adâncime care îi împinge spre largul mării pe cei intraţi în apă. Doar duminică la Varna au fost salvaţi de la înec 10 turişti, iar un bărbat a murit după ce s-a înecat la Kavarna. Deşi marea era calmă la suprafaţă, pe multe plaje bulgăreşti era arborat un steag roşu din cauza puternicului curent de adâncime. Meteorologii afirmă că acest fenomen periculos este pricinuit de vântul rece din nord. Fenomenul va dura cel puţin o săptămână, dar ar putea să continue până în septembrie.



"Trecem Dunărea pentru 2 milioane de euro", este un alt titlu din Standart. Ziarul scrie că mulţi dintre locuitorii din nordul Bugariei trec graniţa cu România pentru a participa la tragerile Loto 6/49, potul mare ajungând la două milioane euro. Cotidianul arată că din cauza distanţei mai mici, mult mai mulţi bulgari sunt tentaţi să joace la loto în România, decât Italia. Totuşi, în ultimele zile au fost şi unii care s-au dus în peninsulă atraşi de potul de 135,9 milioane euro.

Hotelurile bulgăreşti au cel mai mic număr de turişti din ultimii ani, informează Dnevnik. Din aprilie până în iunie, în hotelurile din Bulgaria au fost făcute în total 3,8 milioane de rezervări, cu 16,4% mai puţine decât anul trecut. Asta înseamnă că pentru prima dată după anul 2005 numărul rezervărilor în această perioadă este mai mic de 4 milioane. Potrivit preşedintelui Asociaţei proprietarilor de hoteluri şi restaurante din Bulgaria, Blagoi Ragin, vina pentru situaţia proastă din turism o poartă criză fianciară, publicitatea insuficientă şi faptul că serviciile din Bulgaria nu întotdeauna sunt la un nivel bun.

Şi dacă sectorul turisic tradiţional este afectat grav de criză, acest lucu nu este valabil pentru turismul rural bulgăresc, care este în plină dezvoltare. De la Monitor aflăm că în această vară turismul rural înregistrează o creştere de cel puţin 20%. Marea majoritate a turiştilor care preferă şă-şi petreacă vacanţa la ţară în locul staţiunilor de pe litoral sunt bulgari, iar doar 5% din ei sunt străini. Un alt avantaj al turismului rural faţa de cel tradiţional este că acesta este practicat în toate anotimpurile şi nu se limitează doar la vară sau iarnă, mai scrie ziarul.

Va fi făcută o verificare completă a cheltuielilor fostului guvern, informează jurnalul Sega. Preşedintele noului parlament bulgar, Ţeţka Ţaceva, a declarat că Legislativul va însărcina Curtea de Conturi să facă un audit total al guvernului socialist ca să se vadă dacă au fost făcute nişte cheltuieli nereglementate. Ultimul audit din anul 2007 nu a constatat abuzuri semnificative

×
Subiecte în articol: externe