x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria va mări gardul de sârmă ghimpată, ridicat împotriva imigranților, la graniţa cu Turcia

Bulgaria va mări gardul de sârmă ghimpată, ridicat împotriva imigranților, la graniţa cu Turcia

30 Dec 2014   •   19:28
Bulgaria va mări gardul de sârmă ghimpată, ridicat împotriva imigranților, la graniţa cu Turcia

Bulgaria va extinde bariera de sârmă ghimpată ridicată la graniţa cu Turcia pentru a împiedica venirea imigranţilor clandestini, a anunţat  guvernul de la Sofia. Această barieră înaltă de trei metri a fost instalată la sfârşitul lunii iulie pe o lungime de circa 30 de kilometri.

"La prima vedere, gardul nu este un simbol pozitiv, dar este nevoie de el pentru securitatea a două ţări, Bulgaria şi Turcia", a explicat Meglena Kuneva, vicepremier în executivul de la Sofia, ea precizând că bariera va fi prelungită pe o lungime de până la 131 de kilometri.

Kuneva a mai susţinut această decizie şi cu argumentul că, în perioada scursă de la ridicarea gardului, numărul tentativelor de trecere ilegală a graniţei a scăzut de şapte ori. Anunţul a stârnit însă o primă reacţie critică din partea Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, reprezentantul acestui organism în Bulgaria, Boris Cecirlov, avertizând că extinderea gardului de sârmă ghimpată va determina refugiaţii că aleagă soluţii mai periculoase, precum traversarea spaţiilor maritime în ambarcaţiuni improvizate.

×