x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgarii se ocupă de ţiganii cerşetori

Bulgarii se ocupă de ţiganii cerşetori

de Sînziana Stancu    |    05 Mar 2010   •   00:00

Autorităţile bulgare au iniţiat o strategie de combatere a cerşetoriei în rândul copiilor din Sofia, între care cei mai mulţi sunt ţigani din România.



Alarmate de fenomenul din ce în ce mai extins al cerşetoriei stradale, care îi are ca protagonişti în special pe minorii români, dar şi pe cei ucraineni, autorităţile bulgare din Sofia au adoptat un plan elaborat de primarul capitalei bulgare, Iordanka Fandukova, care a fost aleasă în această funcţie în urmă cu câteva luni.

Strategia vizează dezmembrarea unei întregi reţele, din ce în ce mai numeroasă şi mai bine organizată, care acţionează pe toate străzile principale din Sofia şi in marile intersecţii din oraş. Strategia prevede identificarea copiilor care cerşesc pe strzile din Sofia, în condiţiile în care nici o astfel de înregistrare nu a fost realizat pân în prezent.

Potrivit documentului, nouă echipe mobile vor deveni operaţionale până la jumătatea acestei luni, având sarcina să-i monitorizeze pe toţi cerşetorii. Echipele mobile for fi formate nu numai din membri ai Primăriei din Sofia, ci şi din personal al Ministerului de Interne şi al Serviciilor Sociale. "În funcţie de nevoile copilului, de cadrul su familial, experţii îl vor direcţiona către instituţiile adecvate, dacă minorul nu este născut în Sofia", a spus Fandukova, citată de Sofia Echo.

×
Subiecte în articol: externe