x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camera video purtată de Schumacher a afectat rezistenţa căştii de protecţie?

Camera video purtată de Schumacher a afectat rezistenţa căştii de protecţie?

de Marina Constantinoiu    |    Istvan Deak    |    16 Feb 2014   •   18:56
Camera video purtată de Schumacher a afectat rezistenţa căştii de protecţie?

Ancheta privind accidentul la schi al lui Michael Schumacher în staţiunea franceză Meribel, de la 29 decembrie, continuă. Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, poliţiştii din Grenoble se axează acum pe camera video GoPro instalată pe casca de protecţie pe care o purta fostul campion mondial de Formula 1 în momentul accidentului.
Potrivit unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul, citate de Daily Mail, această cameră ar fi printre cauzele stării actuale de sănătate a lui Michael Schumacher. Pe scurt, dacă acum campionul se luptă pentru viaţă, aflându-se într-o comă artificială din care nu şi-a revenit încă, ar fi din cauza camerei, care ar fi afectat rezistenţa căştii în momentul impactului.
“Din punct de vedere tehnic, echipamentul lui părea în regulă”, explică sursa citată. “Şi atunci de ce s-a spart casca în momentul impactului cu stânca? Laboratorul a făcut teste pentru a vedea dacă această cameră montată pe cască nu i-a şubrezit structura”, adaugă aceasta.

Schia cu viteză moderată
După toate aparenţele, Schumacher schia cu o viteză moderată, deci nu aceasta ar fi motivul pentru care impactul a fost atât de violent, cu consecinţe atât de grave. Ancheta continuă, dar concluziile ei nu vor fi făcute cunoscute decât peste câteva săptămâni, adaugă Daily Mail.

A învins infecţia pulmonară
Pe de altă parte, presa germană scrie că Schumacher, care se afla în plin proces de trezire treptată din coma artificială, ar fi învins o infecţie pulmonară pe care ar fi contractat-o în urmă cu mai multe zile. 
Tabloidul german Bild scrisese miercuri că a fost diagnosticată săptămâna trecută o infecţie pulmonară, iar consecinţele acesteia pentru starea de sănătate a septuplului campion de Formula 1 sunt imprevizibile, ziarul precizând vineri că fostul pilot a contractat boala cu “mult înainte”. Cotidianul nu a explicat ce înţelege prin “mult înainte”.
“Boala nu mai prezintă în această săptămână un pericol presant, conform ultimelor observaţii”, adaugă Bild, adăugând: “Schumi a câştigat deja lupta cu infecţia pulmonară”.
Schumacher este la secţia de terapie intensivă a clinicii CHU din oraşul francez Grenoble, unde a fost transportat după gravul accident de schi pe care l-a suferit în staţiunea Meribel din Alpii francezi.

Familia rămâne încrezătoare
Joi, familia lui Michael Schumacher a indicat, prin purtătoarea sa de cuvânt, Sabine Kehm, că “în continuare crede cu tărie în vindecarea septuplului campion de Formula 1, aflat în faza de trezire progresivă dintr-o comă indusă”. “Familia acordă întreaga sa încredere echipei de medici, asistenţi şi infimieri. Importantă nu este rapiditatea procesului, ci ca acesta să se desfăşoare continuu şi controlabil'', a declarat purtătoarea de cuvânt Sabine Kehm într-un comunicat. ''Familia cere să i se acorde o mai bună înţelegere când doreşte să nu dea detalii medicale, de dragul de a-i proteja intimitatea lui Michael'', a insistat purtătoarea de cuvânt. ''Aşa cum v-am asigurat de la început, vom continua să dăm informaţii decisive despre starea de sănătate a lui Michael. Şi suntem conştienţi că această fază de trezire poate fi lungă'', a precizat ea. ''Şi, deseori, în acest gen de situaţie, nicio zi nu seamănă cu alta'', a adăugat Sabine Kehm.
Săptămâna trecută, spitalul din Grenoble a fost nevoit să dezmintă zvonul că pilotul german ar fi decedat.
La internarea în spitalul din Grenoble, Schumacher avea leziuni craniene ''difuze şi serioase'', iar medicii au decis să-i inducă o comă artificială.

×
Subiecte în articol: michael schumacher