x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camere video ilegale într-un hotel al Ministerul Apărării din Bulgaria

Camere video ilegale într-un hotel al Ministerul Apărării din Bulgaria

23 Noi 2010   •   21:54

Procuratura militară din Bulgaria a demarat o anchetă privind o activitate ilegală de supraveghere prin camere video ascunse în clădiri ale Ministerului Apărării, a anunţat ministrul Aniu Anghelov, citat de site-ul Novinite.com.

Potrivit cotidianului Standart, ancheta vizează o cameră video ascunsă într-un ceas în incinta hotelului Şipka din Sofia, folosit de Ministerul Apărării şi administrat de o agenţie a sa.

Anghelov a afirmat, într-un interviu televizat, că această agenţie s-a implicat, în timpul mandatului predecesorului său, Nikolai Ţonev, în activităţi dubioase, cum ar fi strângerea de informaţii care să poată fi folosite în scop de şantaj. Ţonev a fost directorul agenţiei, înainte de a fi numit ministru al Apărării.

Acesta din urmă a respins ferm orice implicare, afirmând că, în timpul mandatului său, activităţile de filmare şi înregistrare au fost realizate doar în zona recepţiei hotelului şi în faţa sălii unde erau păstrate dosarele clasificate.

Actualul ministru Aniu Anghelov a declarat că instituţia sa dispune în prezent de un sistem de supraveghere video care operează legal şi că aceste camere video ascunse nu au mai fost folosite după ce Guvernul condus de partidul GERB a ajuns la putere vara trecută. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe