x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cântecele păsărilor îi scot pe Abba și Mariah Carey din topul muzical australian

Cântecele păsărilor îi scot pe Abba și Mariah Carey din topul muzical australian

16 Dec 2021   •   11:20
Cântecele păsărilor îi scot pe Abba și Mariah Carey din topul muzical australian

Un album alcătuit în întregime din cântece și ciripituri ale păsărilor australiene pe cale de dispariție a debutat în primele cinci poziții ale topului muzical Aria din această țară, relatează BBC.

Songs of Disappearance îi depășește pe cei de la Abba și The Weeknd, dar și pe favoriții de Crăciun Michael Bublé și Mariah Carey.

Creat de BirdLife Australia, albumul cuprinde cântecele păsărilor din 53 dintre cele mai amenințate specii din Australia.

Unele sunete au necesitat ore întregi de așteptare pentru a înregistra un singur ciripit scurt.

David Stewart, un specialist în înregistrarea sunetelor din fauna sălbatică, a petrecut mai mult de 30 de ani adunând sunetele, adesea rar auzite, ale animalelor sălbatice din Australia. Înregistrările sale au fost folosite pe album.

Când a fost lansat, pe 3 decembrie, a fost lansată o campanie în rețelele de socializare pentru ca albumul să intre în topurile de vânzări de muzică Aria din Australia - și a funcționat. Songs of Disappearance a intrat în istorie, devenind primul album de acest gen care se clasează în top cinci.

Încasările din vânzări vor fi direcționate către proiectele de conservare ale BirdLife Australia.

Una din șase păsări australiene este în prezent amenințată, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Charles Darwin - adică 216 din cele 1.299 de specii. Studiul, care a inclus contribuția a peste 300 de experți în păsări, a constatat că schimbările climatice împing speciile mai aproape de dispariție.

Incendiile masive de tufișuri din 2019 și 2020 au devastat habitatul păsărilor, iar BirdLife Australia estimează că numărul de specii amenințate a crescut cu până la 25%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: top muzical