x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carla l-a salvat pe Mitterrand

Carla l-a salvat pe Mitterrand

12 Oct 2009   •   00:00
Carla l-a salvat pe Mitterrand
Sursa foto: PHILIPPE WOJAZER/AFP

Influenţa de care se bucură soţia preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, a împiedicat demiterea ministrului Culturii, acuzat că a făcut turism pedofil în Thailanda.



Se spune că tot Carla Bruni Sarkozy i-ar fi sugerat soţului ei să îl includă în echipa guvernamentală pe Frederic Mitterrand, nepotul fostului preşedinte socialist FranÎois Mitterrand, ca ministru al Culturii, dezvăluie The Times.

SITUAŢII NEPLĂCUTE

"Ea are o mare putere şi influenţă" asupra lui (Nicolas Sarkozy - n.r.), a afirmat Joelle Garriaud-Maylam, senator provenit din partidul lui Sarkozy, referindu-se la Prima Doamnă a Franţei. "E clar că ea îl apără pe Mitterrand, dar asta îl pune pe preşedinte într-o situaţie neplăcută şi îi ofensează pe mulţi dintre susţinătorii lui."

"Afacerea" Mitterrand a ieşit la iveală când Frederic i-a luat apărarea faimosului regizor american Roman Polanski, după ce acesta fusese arestat în Elveţia, sub un mandat de arestare emis de mai bine de 30 de ani de justiţia americană, Polanski fiind acuzat şi condamnat la închisoare atunci pentru că făcuse sex cu o minoră.

×
Subiecte în articol: externe