x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua Cârtiței: Cât va mai dura iarna potrivit simpaticei cârtițe Phil?

Ziua Cârtiței: Cât va mai dura iarna potrivit simpaticei cârtițe Phil?

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   22:54
Ziua Cârtiței: Cât va mai dura iarna potrivit simpaticei cârtițe Phil?
Sursa foto: Hepta

Iarna va dura încă șase săptămâni - asta a prezis joi, cârtița Phil, a fost surprinsă când a intrat în vizuină după ce și-a văzut umbra, potrivit Sky News. În 2 feruarie este Ziua cârtiței sau The Groundhog Day.

Conform unei tradiții care datează din 1887, dacă Phil își vede umbra atunci când intră în vizuină înseamnă că vor mai fi încă șase săptămâni de iarnă - dar dacă nu, SUA se pot aștepta la o primăvară timpurie.

Cârtița Phil și-a dezvăluit predicția anuală a vremii, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Cârtiței din Pennsylvania.

Micuța creatură blănoasă a fost chemată din vizuină în zori de către pentru a le dezvălui celor prezenți predicția cu privire la iarnă.

Conform tradiției, dacă Phil își vede umbra, înseamnă că vor mai fi încă șase săptămâni de iarnă.

Dacă însă nu o vede, înseamnă că primăvara va sosi mai devreme.

Evenimentul anual de la Gobbler's Knob, la aproximativ 65 de mile (105 km) de Pittsburgh, atrage mii de oameni în fiecare an pentru a urmări desfășurarea procedurilor.

Acestă tradiție își are originea într-o legendă germană despre un rozător cu blană și, potrivit înregistrărilor care datează din 1887, Phil a prezis iarna de peste 100 de ori.

Cu toate acestea, organizatorii au declarat că nu există date pe zece ani, din cauza lipsei de evidență.

Este al treilea an consecutiv în care Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă, după ce și-a văzut umbra în 2021 și 2022.

Tradiția a dat naștere și unui film, Groundhog Day, în care un meteorolog, interpretat de Bill Murray, este trimis la Punxsutawney pentru o misiune, doar pentru a se trezi în fiecare dimineață și a retrăi aceeași zi, iar și iar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cârtița Phil predicţii iarna