x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova dă în clocot: Casa Albă anunță un nou ajutor de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

Moscova dă în clocot: Casa Albă anunță un nou ajutor de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

16 Sep 2022   •   11:40
Moscova dă în clocot: Casa Albă anunță un nou ajutor de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

Casa Albă a anunțat un ajutor în valoare de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina, oferind armatei ucrainene o nouă tranșă de asistență în timpul contraofensivei împotriva forțelor rusești, informează CNN.

Echipamentul va fi luat din stocurile SUA și va include arme, muniție și alte lucruri, potrivit unei declarații a secretarului de Stat, Antony Blinken.

„Împreună cu aliații și partenerii noștri, livrăm armele și echipamentele pe care forțele ucrainene le folosesc atât de eficient în timp ce își continuă cu succes contraofensiva împotriva invaziei Rusiei", a declarat Blinken.

Pachetul include muniție suplimentară pentru sistemul HIMARS, pe care Ucraina l-a folosit pentru a lovi mai multe centre logistice, posturi de comandă și depozite de muniție rusești. Acesta mai include zeci de mii de cartușe de artilerie convențională de 105 mm, 1.000 de cartușe de precizie de 155 mm și sisteme anti-drone. Odată cu venirea iernii, Statele Unite furnizează și echipament pentru vreme rece și mai multe dispozitive de vedere pe timp de noapte.

În urmă cu o săptămână, Pentagonul a anunțat un alt pachet de 675 de milioane de dolari, care include muniție suplimentară pentru HIMARS, precum și zeci de mii de cartușe de artilerie.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, SUA au asigurat Ucrainei asistență în valoare de 15,1 miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: casa alba