Dan Bongino a asigurat protecţia multor preşedinţi, dar ceea ce a observat în ograda actualei Administraţii prezidenţiale l-a făcut să se gândescă serios să candideze pentru un loc în Congresul SUA.
A închis ochii, şi-a astupat urechile la multe discuţii ce s-au purtat în Biroul Oval. A stat departe de atenţia publicului şi mai ales de cea a presei. Dar ceea ce se întâmplă în spatele uşilor închise, la Casa Albă, îl face să nu mai tacă. Bongino e atât de supărat pe activităţile nu tocmai ortodoxe ale actualei Administraţii americane, încât s-a hotărât să candideze pentru un loc în Congresul SUA, considerând că aceasta ar fi singura cale prin care el ar putea recupera America “din mâinile psihopaţilor care nu precupeţesc niciun efort pentru a se îmbogăţi şi a-şi întări puterea în detrimentul poporului american”, scrie infowars.com, citând dintr-un interviu dat de fostul agent secret al preşedinţilor de la Casa Albă.
Suntem într-o mare încurcătură
Bongino a detaliat situaţia în care se află Administraţia americană, iar informaţiile lui sunt alarmante. El spune că, şi în trecut, cu ceilalţi preşedinţi pe care i-a servit – Carter, Clinton sau Bush – au existat neînţelegeri la Casa Albă. Dar, în acelaşi timp, existau şi limite. “Era acea linie peste care nu treceai. Acum, noi trecem peste ea în fiecare zi. Ne risipim în scandaluri...”, a mai spus bodyguardul, dând ca exemplu câteva mai importante dintre acestea, izbucnite în ultima vreme, între care şi cel privind controversata reformă a sistemului de sănătate american, pe care guvernanţii nu vor să îl finanţeze.
Apoi, Bongino s-a referit la recentul scandal de spionaj al Agenţiei pentru Securitatea Naţională (NSA), dezvăluit de fostul consultant al CIA, Edward Snowden, cu privire la interceptările ilegale ale comunicării electronice, care a aruncat SUA într-o lumină foarte proastă în faţa lumii întregi, iar scandalul este departe de a se fi încheiat. Din contră, aproape zilnic apar noi dezvăluiri legate de acest scandal. “Îi dai Guvernului informaţii, iar el abuzează de acestea (…) Când linia dintre interesul personal şi interesul public este stabilită de un Guvern care îţi stochează informaţiile pe o dischetă pentru a putea apoi să le folosească abuziv, cum poţi să te mai simţi un om liber?... Este doar o chestiune de timp până când, într-o zi, cineva ar puea veni la tine şi ţi-ar pune pe birou copia unui e-mail de-al tău, pe care l-ai trimis acum 15 ani şi ţi-ar spune”uite ce avem noi împotriva ta!”, deşi acel e-mail ar fi un e-mail personal conţinând o opinie, o impresie, o chestiune personală care nu a făcut rău nimănui şi în niciun caz statului”. (S. Stancu)