x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CATASTROFA AERIANĂ din Ucraina: Rebelii spun că vor preda cutiile negre doar experţilor ICAO

CATASTROFA AERIANĂ din Ucraina: Rebelii spun că vor preda cutiile negre doar experţilor ICAO

21 Iul 2014   •   09:42
CATASTROFA AERIANĂ din Ucraina: Rebelii spun că vor preda cutiile negre doar experţilor ICAO
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Aşa-numitele forţe de autoapărare din estul Ucrainei, care au anunţat anterior că au descoperit obiecte ce seamănă cu cutiile negre ale avionului malaezian Boeing 777, au declarat că acestea vor fi transferate la Doneţk, capitala regiunii, şi vor fi predate doar experţilor ICAO, a anunţat "premierul autoproclamatei republici populare Doneţk", Aleksandr Borodai.

"Cutiile negre nu vor fi remise decât experţilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civilă (ICAO)", a declarat Borodai, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres. Inspectori ai ICAO au sosit duminică seara la Kiev pentru a negocia şi obţine acces la cutiile negre ale avionului malaezian, scrie la rândul său The Wall Street Journal, citând surse apropiate dosarului.

Potrivit acestora, echipa de experţi ICAO încearcă împreună cu autorităţile ucrainene să pună la punct o 'strategie care să asigure securitatea reprezentanţilor săi, a cutiilor negre şi a fragmentelor avionului'. Reuters relata anterior, citând surse proprii, că experţii ICAO nu reuşesc să se deplaseze la locul accidentului din cauza riscurilor de securitate.

Din componenţa grupului de experţi ICAO fac parte reprezentanţi ai Administraţiei Federale a Aviaţiei din Statele Unite (FAA), ai Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA, precum şi un reprezentant al Departamentul de investigare a accidentelor aeriene în Marea Britanie. Delegaţia este condusă de Marcus Costa, unul dintre cei mai importanţi experţi ai ICAO în investigarea accidentelor aeriene.

Un Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joia trecută în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord - 283 pasageri şi 15 membri ai echipajului -, de la o altitudine de 10.050 metri.


×