x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Clită: Mobilul crimei, încă necunoscut

Cazul Clită: Mobilul crimei, încă necunoscut

de Mihaela Matachita    |    05 Mar 2010   •   00:00

Poliţia daneză nu a reuşit să afle, până ieri-dimineaţă, motivul pentru care românul Marian Clită a omorât-o în bătaie pe norvegianca Vera Vildmyren, potrivit publicaţiei The Copenhagen Post Online.

Eliberat în România în mai 2008 pentru bună purtare într-un dosar pentru mai multe furturi, ucigaşul disidentului Gheorghe Ursu, Marian Clită, a omorât cu bestialitate o norvegiancă în capitala Danemarcei. S-a predat apoi autorităţilor din Suedia, recunoscându-şi crima. "Am omorât o norvegiancă la Copenhaga. M-am predat la Poliţia suedeză din Malmö", a declarat Clită.

Potrivit Radiodifuziunii daneze, care citează presa centrală, şi Poliţia daneză ar fi spus că Marian Clită a recunoscut că a omorât-o pe însoţitoarea de bord norvegiană într-un hotel din Copenhaga, iar autorităţile judiciare sunt convinse că acesta este vinovat. Contactat de presa locală, şeful echipei de investigaţii nu a confirmat însă mărturisirea românului, informează Mediafax. El a spus însă că a auzit că Marian Clită s-a prezentat de bunăvoie la Poliţie, dar a precizat că nu poate relata ce a vorbit acesta cu anchetatorii.

Poliţia din oraşul suedez Malmö, unde cetăţeanul român Marian Clită s-a predat şi a recunoscut că a omorât o norvegiancă la Copenhaga, a iniţiat procedurile de extrădare pentru ca acesta să fie adus sub escortă la Copenhaga joi după-amiază, a relatat site-ul danemarca.dk, citând cotidianul local fyens.dk.

Ove Dahl, investigatorul-şef al Poliţiei daneze, a mai spus că Marian Clită (58 de ani) va fi prezentat imediat în faţa unui judecător danez pentru obţinerea mandatului de arestare. Românul nu s-a opus extrădării.

×
Subiecte în articol: externe