x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Mailat - Telefonul Giovannei Reggiani, găsit la Sibiu

Cazul Mailat - Telefonul Giovannei Reggiani, găsit la Sibiu

de Jurnalul National    |    23 Ian 2008   •   00:00

17:55 Procurorii şi poliţiştii români au descoperit la o persoană din judeţul Sibiu telefonul mobil furat de la Giovanna Reggiani în timpul atacului asupra ei petrecut în apropiere de staţia de metrou Tor di Quinto din Roma



Procurorii şi poliţiştii români au descoperit la o persoană din judeţul Sibiu telefonul mobil furat de la Giovanna Reggiani în timpul atacului asupra ei petrecut în apropiere de staţia de metrou Tor di Quinto din Roma, informează Mediafax.

"Ca urmare a solicitării autorităţilor din Republica Italiană, în urma cercetărilor efectuate de procurorii criminalişti din cadrul Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de ofiţerii de poliţie din cadrul DGPMB – Serviciul Omoruri, a fost descoperit, la o persoană dintr-o localitate din judeţul Sibiu, telefonul mobil sustras de la victima Reggiani Giovanna, ucisă în data de 30.10.2007 la Roma", informează Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Procurorii nu au dezvăluit numele persoanei la care s-a găsit telefonul şi nici nu a precizat dacă aceasta ar avea vreo legătura cu Nicolae Romulus Mailat, principalul suspect în cazul uciderii violente a Giovannei Reggiani.

Procesul lui Nicolae Romulus Mailat este aşteptat să înceapă în curând, la Roma. Magistraţii italieni care anchetează moartea Giovannei Reggiani au decis să renunţe la acuzaţiile de agresiune sexuală şi să le reţină numai pe cele de omucidere şi tâlhărie.Magistraţii au cerut clasarea mărturiei lui Gheorghe Neamţu, fiului principalei martore în acest caz, deoarece declaraţiile acestuia nu au putut fi verificate. Iniţial, magistraţii l-au anchetat şi pe acesta, după ce Mailat l-a indicat drept autor al crimei. Neamţu nu a oferit un alibi solid.

Mailat a fost pus sub acuzare după mărturia Emiliei, o femeie din aceeaşi tabără de romi, care a spus că l-a văzut târând cadavrul Giovannei Reggiani. Tot Emilia a oprit o maşină, după ce l-a văzut pe Mailat şi a anunţat poliţia.

Întors în România, Gheorghe Neamţu, presupusul complice al lui Romulus Mailat, a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud, judeţul Alba, unde îşi ispăşeşte o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt calificat.


×
Subiecte în articol: diaspora mailat reggiani giovannei reggiani