x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce infracţiuni mai comit diplomaţii în Marea Britanie

Ce infracţiuni mai comit diplomaţii în Marea Britanie

29 Iun 2010   •   00:00

Cei aproximativ 25.000 de diplomaţi din Marea Britanie au scăpat de anchete pentru mii de delicte graţie imunităţii, valoarea daunelor provocate din taxe neplătite, agresiuni şi trafic de persoane ridicându-se la peste 40 de milioane de euro, informează AFP.



Aproape 5.000 de contravenţii au fost atribuite în 2009 personalului ambasadelor şi organizaţiilor internaţionale, adică peste 530.000 lire (650.000 euro). Însă doar 1,5% din această sumă a fost plătită, anunţă Ministerul britanic de Externe.
În ceea ce priveşte taxa impusă autoturismelor care intră în centrul Londrei, valoarea facturilor neachitate din 2003 se ridică la 36 de milioane de lire (44 de milioane de euro). Doar ambasada SUA are de plătit patru milioane de lire.
Delictele nu se limitează la taxe neplătite. Angajaţii Ambasadei Arabiei Saudite au fost acuzaţi de violenţe conjugale, conducere în stare de ebrietate, trafic de persoane şi agresiuni sexuale.

În cursul anului 2009, 17 delicte grave au fost semnalate Ministerului britanic de Externe, de la conducere în stare de ebrietate până la agresiune sexuală.

×
Subiecte în articol: externe