x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce legătură poate exista între 15 români şi o toaletă dezafectată din Londra?

Ce legătură poate exista între 15 români şi o toaletă dezafectată din Londra?

10 Feb 2014   •   23:51
Ce legătură poate exista între 15 români şi o toaletă dezafectată din Londra?


După ce s-au convins că un tsunami de imigranţi proveniţi din România nu mai reprezintă un pericol, noi neregăsindu-ne vocaţia de colonişti tocmai în insulele britanice, jurnaliştii de la dailymail.co.uk continuă să vâneze subiecte în care sunt implicaţi conaţionali de-ai noştri. Nu că nu li s-ar oferi şi motive...

Un grup de imigranţi români a fost descoperit locuind într-o toaletă publică dezafectată, ancheta autorităţilor a stabilit că făceau lucrul aceste de peste două săptămâni.

Un funcţionar al municipalităţii s-a dus să examineze proprietatea - o mică clădire din cărămidă - pentru a o evalua înaintea scoaterii sale la licitaţie publică. Spre stupoarea sa, înăuntru a găsit locuind cel puţin 15 bărbaţi care, gospodăreşte,  transformaseră fosta toaletă publică în spaţiu de locuit, instalând saltele de dormit în spaţiul în care se găseau pisoarele, conectându-se ilegal la reţeaua electrică, montând prize şi aşezând carpete peste gresia montată pe pardoseală.

Locatarii s-au evaporat atunci când oficialităţile au inspectat clădirea, dar ce-au lăsat în urma lor e o imagine a unei crunte mizerii în care trăiau: un raft improvizat deasupra pisoarelor trona un laptop mucegăit, alăturat un DVD, o maşină de cusut şi o icoană ortodoxă. O antenă de televiziune, un frigider şi un cuptor cu microunde, câteva haine agăţate de o frânghie pentru rufe, haine şi gunoaie răspândite peste tot, completau un tablou dickensian.

"Ni s-a spus că acolo intrau şi ieşeau mai mult de 15 persoane. Nu am găsit niciun paşaport, dar am dat peste câteva hârtii iar numele menţionate sugerează că aceste persoane sunt din România. Nimeni nu ne-a sesizat în legătură cu prezenţa acestor persoane, angajatul nostru i-a găsit întâmplator, când inspecta clădirea", a declarat jurnaliştilor o angajată a municipalităţii.

"Este şocant să te gândeşti că există oameni atât de disperaţi încât să locuiască într-o toaletă publică. Chiar nu am ştiut că cineva chiar locuieşte acolo", a declarat una şi dintre vecine.

×