x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune președintele american Donald Trump despre pandemia de coronavirus

Ce spune președintele american Donald Trump despre pandemia de coronavirus

22 Iul 2020   •   12:07
Ce spune președintele american Donald Trump despre pandemia de coronavirus

Preşedintele american Donald Trump a vorbit despre gravitatea pandemiei de COVID-19, în prima conferință de presă susținută de la sfârșitul lunii aprilie, transmite AFP. Acesta îl numește "virusul din China".

Șeful de la Casa Albă a recomandat purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței sociale. 

"Din nefericire, asta se va înrăutăţi cu siguranţă, înainte de a se ameliora. Nu-mi place să spun asta, dar aşa e", a declarat Trump.

El a afirmat că este mulțumit de progresele înregistrate până acum în găsirea unui vaccin, de aprovizionarea cu teste și dotarea spitalelor cu ventilatoare artificiale.

Pentru prima oară Trump a vorbit pe un ton alarmat atunci când s-a referit la răspândirea virusului în sudul și vestul țării, implorându-i pe tineri să evite barurile aglomerate. 

"Am salvat milioane de vieţi cu măsurile de izolare iniţiale și suntem foarte conştienţi de această boală. Îi vom pune capăt foarte repede cu tratamente terapeutice şi cu un vaccin", a subliniat acesta.

"Virusul va dispărea", a mai spus Trump, precizând că responsabilitatea pentru situaţia sanitară aparține administrației federale, dar și a guvernatorilor statelor. 

 

×
Subiecte în articol: donald trump COVID pandemie coronavirus