x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune Vladimir Putin despre restricțiile de călătorie în UE a cetățenilor ruși

Ce spune Vladimir Putin despre restricțiile de călătorie în UE a cetățenilor ruși

07 Sep 2022   •   17:50
Ce spune Vladimir Putin despre restricțiile de călătorie în UE a cetățenilor ruși

Rusia introduce sancțiuni pentru mai mulți lideri militari UE, ca retorsiune la decizia similară a blocului comunitar, transmite Ministerul de Externe de la Moscova, citat de Reuters.Totodată, Vladimir Putin a spus nu va răspunde simetric la decizia UE de limitare a acordării vizelor pentru cetățenii ruși

Prin urmare, va fi interzisă intrarea în Rusia a mai multor responsabili militari europeni, personalități din domeniul securității și reprezentanți ai unor producători de armament. Aceștia nu au fost însă nominalizați.

Totodată, președintele Vladimir Putin a declarat că nu va răspunde simetric la decizia UE de limitare a acordării vizelor pentru cetățenii ruși. 
"Nu vom permite nimănui să ne impună vreo decizie. Nu trebuie să facem nimic care să contravină intereselor noastre. Suntem interesaţi ca tinerii să vină să studieze aici. De ce să îi blochezi? Suntem interesaţi ca firmele să vină şi să lucreze aici, în pofida tuturor restricţiilor. Sunt mulţi oameni de afaceri care iubesc Rusia, care vizitează ţara şi vor să lucreze aici", a spus acesta. 

Comisia Europeană a suspendat acordul de facilitare a vizelor pentru cetățenii ruși, în contextul războiului din Ucraina. Aceștia vor putea intra în UE dar vor trebui să prezinte documente suplimentare. Totodată, taxa de viză a fost majorată de la 35 de euro, la 80 de euro. 


 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin vize ue rusi