x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai PERICULOASĂ pasarelă din lume poate fi vizitată virtual

Cea mai PERICULOASĂ pasarelă din lume poate fi vizitată virtual

20 Iul 2015   •   19:00
Cea mai PERICULOASĂ pasarelă din lume poate fi vizitată virtual

Pasarela Drumeagul Regelui, cel mai terifiant traseu montan, unde şi-au pierdut viaţa cinsi turişti, poate fi vizitată acum pe Google Street View.

El Caminito del Rey a fost un traseu extrem de popular pentru cei care iubesc adrenalina şi aventura, pasarela aflându-se la înălţimea de 1000 de metri deasupra prăpastiei.

Vizitatorii care îndrăznesc să se aventureze pe aceste cheile înguste din Malaga, Spania, trebuie să se deplaseze cu ajutorul frânghiilor ca să îşi croiască drumul pe acest traseu mortal.

Construcţia El Caminito del Rey a început în anul 1901 pentru muncitorii care trebuaiu să construiască centrala hidroelectrică din apropierea cascadelor Chorro şi Gaitanejo.

Pasarela şi-a căpătat numele de Drumeagul Regilor (El Caminito del Rey) după ce regele Alfonso al XIII-lea l-a traversat în anul 1921.

După ce intre anii 1999 şi 2000 cinci turişti au murit pe acest drum, guvernul spaniol a decis să închidă pasarela definitiv.

Traseele care duc spre pasarelă au fost blocate şi au fost afişate panouri care anunţă amenzi de 6.000 de euro pentru cei care trec mai departe.


×