x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cecilia Malmstrom, şocată că se dă şpagă în spitalele din anumite ţări UE. Comisia Europeană publică azi raportul pe corupţie

Cecilia Malmstrom, şocată că se dă şpagă în spitalele din anumite ţări UE. Comisia Europeană publică azi raportul pe corupţie

03 Feb 2014   •   13:17
Cecilia Malmstrom, şocată că se dă şpagă în spitalele din anumite ţări UE. Comisia Europeană publică azi raportul pe corupţie

Nivelul corupţiei din Uniunea Europeană este "şocant", a declarat comisarul pentru Afaceri Europene, Cecilia Malmstrom, în contextul în care un raport privind corupţia în cele 28 de state membre urmează să fie publicat astăzi de Comisia Europeană.

Statele UE pierd anual 120 de miliarde de euro din cauza corupţiei, se arată în raport.

Într-un articol publicat în ziarul suedez Goeteborgs-Posten, Malmstrom a menţionat mai multe puncte slabe care face UE vulnerabilă la acte de corupţie.

"Nivelul de corupţie din Europa îţi taie respiraţia", scrie Malmstrom.

Cecilia Malmstroem spune că procedurile de achiziţie publică sunt vulnerabile la fraudă, în timp ce în alte state finanţarea partidelor este principala sursă a corupţiei.

"În alte ţări, pacienţii sunt nevoiţi să dea mită pentru a primi îngrijiri medicale decente", a mai scris Malmstrom.

Studiul include şi două sondaje de opinie care arată că trei sferturi din cetăţenii UE consideră corupţia un fenomen îngrijorător în ţările lor.

De asemenea, patru din zece oameni de afaceri chestionaţi spun că mita cerută de autorităţi îi împiedică să-şi desfăşoare afacerile.

×