x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cei mai influenti oameni ai lumii, in versiunea Forbes!

Cei mai influenti oameni ai lumii, in versiunea Forbes!

09 Mai 2018   •   07:47
Cei mai influenti oameni ai lumii, in versiunea Forbes!
Sursa foto: 刘卫兵

Presedintele Chinei, Xi JInping, a fost declarat de jurnalistii revistei americane Forbes drept cel mai influent om al lumii.

 

La elaborarea clasamentului s-a tinut cont de puterea prerogativelor detinute de liderii analizati. "Un asemenea cult al personalitatii nu a mai existat de pe vremea lui Mao", a comentat Forbesc.

Locul secund a revenit sefului statului rus, Vladimir Putin, aflat deja la al patrulea mandat. Locatarul de la Kremlin l-a devansat pe omologul sau de la Casa Alba, Donald Trump, ocupantul pozitiei a treia. Forbes subliniaza ca, in pofida unor progrese neinsemnate in realizarea programului propus, a scandalurile care afecteaza viata personala si mandatul prezidential, Trump ramane comandantul suprem "al celei mai influente puteri economice si militare din lume". 

Treapta a patra a clasamentului a fost ocupata de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, urmata de omul de afaceri Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei si fondatorul companiei Amazon, proprietar al firmei Blue Origin si al Washington Post.

In privinta criteriilor respectate la realizarea topului, Forbes mentioneaza ca s-a luat in calcul, in primul rand, capacitatea de a influenta asupra unui cerc insemnat de oameni, resursele financiare disponibile si folosirea puterii de influenta.

×