x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 21 de persoane ucise și alte 27 rănite în timpul atacurilor rusești din Donețk

Cel puțin 21 de persoane ucise și alte 27 rănite în timpul atacurilor rusești din Donețk

04 Mai 2022   •   09:20
Cel puțin 21 de persoane ucise și alte 27 rănite în timpul atacurilor rusești din Donețk
Sursa foto: Agerpres

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și alte 27 au fost rănite în timpul atacurilor rusești din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, a afirmat guvernatorul regional.

Pavlo Kirilenko a precizat că cifra include 10 persoane care au murit la o fabrică din orașul Avdiivka, conform Sky News.

Acesta a marcat cel mai mare număr zilnic de morți în regiune de la atacul asupra unei gări din orașul Kramatorsk de luna trecută, care a ucis 50 de persoane.

Armata rusă a atacat, marţi seară, poziţii din oraşul Lviv, situat în vestul Ucrainei, afirmau oficiali ucraineni, raportând întreruperi ale alimentării cu electricitate după bombardamente.

Conform autorităţilor ucrainene, cel puţin patru explozii de amploare au avut loc marţi seară la periferia oraşului Lviv. Primarul oraşului, Andrii Sadovii, a îndemnat populaţia să se adăposteasc.

Maksim Koziţki, şeful Comandamentului militar regional, a confirmat lansarea unor atacuri de către armata rusă. "Conform informaţiilor preliminare, au avut loc atacuri cu rachete în regiunea Lviv", a declarat el, citat de agenţia Ukrinform.

Atacurile ruse sunt rare în regiunea Lviv, astfel că acolo s-au refugiat mulţi ucraineni din alte zone ale ţării invadate de armata rusă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: victime donetk