x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 28 de civili au fost uciși în bombardamente în apropiere de Damasc

Cel puțin 28 de civili au fost uciși în bombardamente în apropiere de Damasc

13 Dec 2015   •   14:56
Cel puțin 28 de civili au fost uciși în bombardamente în apropiere de Damasc
Sursa foto: Senior Airman Christopher Hubent

Cel puţin 28 de civili au fost ucişi duminică şi alte câteva zeci au fost răniţi în bombardamentele asupra unui fief al rebelilor în apropiere de Damasc, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului, potrivit AFP.

"28 de persoane au fost ucise, între care doi copii, şi alte câteva zeci au fost rănite, în urma raidurilor care au avut loc în oraşul Douma şi de rachetele trase de forţele regimului asupra localităţilor Douma şi Saqba", a declarat pentru AFP un reprezentant al ong-ului sirian, Rami Abdel Rahmane.

Potrivit acestuia, bilanţul victimelor ar putea creşte deoarece numeroşi răniţi sunt în stare gravă. "Unul dintre raiduri a lovit o clădire din apropierea unei şcoli din Douma", a adăugat sursa citată.

Mai multe fotografii şi imagini postate pe Facebook de un grup de militanţi din Douma arată, în timpul operaţiunilor de salvare, numeroşi copii grav răniţi.

Raidurile au lovit şi localitatea Hammouriyah, fără să facă victime.

Douma, un fief al rebelilor, localitate situată în zona Ghouta orientală, la est de Damasc, este în mod frecvent vizată de raidurile aviaţiei siriene sau ruse. Rebelii lansează la rândul lor obuze asupra capitalei siriene.

Agenţia de presă oficială siriană Sana a anunţat că grupări teroriste au lansat tiruri de mortiere asupra unor cartiere rezidenţiale din Damasc, soldate cu moartea unui copil şi rănirea a trei persoane.

În luna noiembrie au fost iniţiate negocieri între grupările rebele şi regimul sirian la putere pentru ajungerea la un armistiţiu în zona Ghouta orientală, dar până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: siria bombardament civili sirieni