x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 50 de morţi după inundaţiile din Sicilia

Cel puţin 50 de morţi după inundaţiile din Sicilia

03 Oct 2009   •   00:00

Şeful guvernului italian Silvio Berlusconi a declarat vineri seară, referindu-se la inundaţiile grave din Sicilia, că "la final bilanţul va fi de cel puţin 50 de morţi", anunţând că se va deplasa "probabil" la faţa locului sâmbătă, relatează AFP.



"Există circa 20 de morţi şi 30 de dispăruţi, dar la final vor fi cel puţin 50 de morţi. Este o situaţia foarte gravă, chiar dacă este limitată la două văi", a declarat Silvio Berlusconi după ce a asistat la proiecţia unui film la Milano, conform agenţiei Ansa. El a mai afirmat că se va deplasa foarte curând la faţa locului. "Aş vrea să merg astăzi (vineri -n.r.) dar probabil voi merge mâine, pentru a vedea ce s-a întâmplat şi pentru a vorbi cu oamenii. Pagubele sunt enorme dar, pe lângă pagube, sunt aproape 50 de morţi şi este un număr important", a indicat el.

Conform Protecţiei civile din Sicilia, cel puţin 18 persoane au murit şi 35 sunt date dispărute după inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile diluviene care s-au produs joi şi vineri în regiunea Messina.

×
Subiecte în articol: externe