x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Celebrul Titanic este readus la viaţă

Celebrul Titanic este readus la viaţă

26 Mar 2009   •   00:00

Un om de afaceri finlandez a anunţat că vrea să construiască o copie la scară reală după Titanic. Nava, care va conţine mai multe restaurante şi un hotel, urmează să fie instalată pe sol şi să devină o atracţie turistică în nordul Finlandei, informează AFP.



"Toată lumea din Europa cunoaşte Titanicul. Nu există nicio atracţie turistică în regiunea Oulu şi cred că ar putea atrage turişti din străinătate", a declarat Toivo Sukari. "Sunt sigur că turiştii japonezi care merg la ski în regiunea Laponia vor fi interesaţi să o vadă", a adăugat Sukari. Omul de afaceri finlandez, care deţine un lanţ de magazine de mobilă denumit Masku şi construieşte un centru comercial denumit Ideapark în apropiere de Tampere în sudul Finlandei, susţine că a pus la punct un plan pentru instalarea unei copii la scară reală după Titanic alături de un mare complex comercial ce ar urma să fie construit la Kiiminki, aproximativ 630 de kilometri nord de capitala Helsinki.

Copia celebrului pachetbot, care s-a scufundat în aprilie 1912 provocând moartea a aproximativ 1.500 de pasageri şi membrii ai echipajului, va avea o lungime de 169 de metri şi o lăţime de 28 de metri. Antreprenorul, care a estimat costul proiectului undeva între 30 şi 40 de milioane de euro, vrea că reproducerea să fie cât mai fidelă posibil cu originalul. Toivo Sukari nu a precizat cât de înaltă va fi structura, în condiţiile în care Titanicul original avea o înălţime maximă de 53 de metri, dar a anunţa că nava va avea în interior un hotel şi mai multe restaurante. Dacă totul se va derula aşa cum doreşte antreprenorul, construcţia noului centru comercial şi a copiei după Titanic ar putea demara în acest an, iar deschiderea ar putea avea loc în luna noiembrie 2011.

×
Subiecte în articol: externe