x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Centralele nucleare de la Cernobîl și Zaporijjea sunt conduse de personal ucrainean, susține Rusia

Centralele nucleare de la Cernobîl și Zaporijjea sunt conduse de personal ucrainean, susține Rusia

12 Mar 2022   •   18:45
Centralele nucleare de la Cernobîl și Zaporijjea sunt conduse de personal ucrainean, susține Rusia

Centralele nucleare ucrainene de la Cernobîl și Zaporijjea (Zaporizhzhia) sunt conduse și gestionate de personalul ucrainean, potrivit agenției ruse pentru energie atomică Rosatom, preluată de Sky News.

Ambele centrale au fost preluate de forțele ruse, iar la sfârșitul săptămânii trecute a existat îngrijorarea că la Cernobîl - locul celui mai grav dezastru nuclear din lume, în 1986 - s-au pierdut toate comunicațiile.

Rosatom a declarat sâmbătă că la Cernobîl se restabilește o sursă de energie externă cu ajutorul specialiștilor ruși. De asemenea, a precizat că activitățile de asigurare a securității se desfășoară în coordonare cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA).

În Ucraina există 15 reactoare nucleare în patru centrale nucleare, plus centrala de la Cernobîl, oprită.

AIEA a declarat vineri că opt reactoare sunt încă în funcțiune, deși la Zaporijjea au fost înregistrate unele daune, existând probleme cu livrarea de piese de schimb și cu presonalul pentru reparații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: centrale nucleare