x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cererea palestiniană de aderare la ONU, trimisă la Comitetul pentru Adeziuni

Cererea palestiniană de aderare la ONU, trimisă la Comitetul pentru Adeziuni

de Marina Constantinoiu    |    28 Sep 2011   •   16:15

Consiliul de Securitate al ONU s-a intrunit miercuri intr-o sedinta foarte scurta si a hotarat sa trimita candidatura de aderare palestiniana Comitetului pentru Adeziuni al Consiliului, care se va reuni vineri, relateaza AFP.

Intr-o reuniune care a durat mai putin de doua minute, presedintele in exercitiu al Consiliului de Securitate, ambasadorul libanez la ONU Nawaf Salam, a citit o scurta declaratie asupra trimiterii candidaturii palestiniane la Comitetul pentru Adeziuni.

Nicio obiectie nefiind manifestata de cei 15 membri ai Consiliului, Nawaf Salam a validat transferul si a anuntat o reuniune a Comitetului vineri la ora locala 10: (19:00, ora Romaniei). "Doar daca voi auzi o pozitie contrara voi trimite cererea de aderare a Palestinei Comitetului pentru Noi Membri", a declarat Nawaf Salam. Deoarece nu a fost formulata nicio obiectie, el a inchis sedinta.

Consiliul de Securitate a purtat luni primele consultari, dupa depunerea istorica, vineri, a unei cereri de aderare la ONU a statului Palestina, de catre presedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Statele Unite au anuntat deja ca isi vor exercita dreptul de veto in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, daca va fi necesar.

×