x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetățenii americani din Rusia, îndemnați să plece „imediat" 

Cetățenii americani din Rusia, îndemnați să plece „imediat" 

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   11:30
Cetățenii americani din Rusia, îndemnați să plece „imediat" 
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din SUA îi sfătuiesc pe cetățenii americani aflați în Rusia să plece „imediat", invocând riscul unor „detenții abuzive", potrivit CNN.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii le-au transmis cetățenilor săi din Rusia să plece imediat din cauza riscului de „hărțuiri și arestări arbitrare din partea forțelor de ordine rusești”.

„Cetățenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să plece imediat. Exercitați o prudență sporită din cauza riscului de detenții abuzive. Serviciile de securitate rusești au arestat cetățeni americani pe baza unor acuzații false, au ales cetățeni americani din Rusia pentru detenție și hărțuire, le-au refuzat un tratament corect și transparent și i-au condamnat în procese secrete sau fără a prezenta dovezi credibile", a anunțat Misiunea SUA în Rusia, într-o recomandare de călătorie emisă de Departamentul de Stat al SUA.

Serviciile de securitate rusești au sporit aplicarea arbitrară a legilor "pentru a viza organizațiile străine și internaționale pe care le consideră „indezirabile"", mai scrie în comunicat.

Mai mulți cetățeni americani sunt reținuți în Rusia, inclusiv Paul Whelan, un fost pușcaș marin despre care oficialii americani spun că este deținut pe nedrept. El a fost arestat în Rusia în decembrie 2018 și a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cetateni americani Rusia