x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charlie Hebdo face angajări! Caută noi caricaturişti

Charlie Hebdo face angajări! Caută noi caricaturişti

11 Ian 2016   •   22:20
Charlie Hebdo face angajări! Caută noi caricaturişti

Publicaţia satirică franceză Charlie Hebdo, al cărei colectiv redacţional a fost decimat de atacul terorist din ianuarie anul trecut şi în prezent este marcată de disensiuni între supravieţuitori, caută trei noi caricaturişti care trebuie să fie dispuşi să-şi asume riscul de a deveni o posibilă ţintă a islamiştilor radicali, relatează luni agenţia EFE.

Activitatea săptămânalului satiric este susţinută în prezent de numai doi caricaturişti angajaţi şi patru colaboratori. 'Avem nevoie de trei noi caricaturişti, dar este greu. Nu este vorba despre un simplu contract de muncă, ci de un angajament de viaţă, întrucât caricaturiştii sunt persoanele cele mai expuse răzbunării extremiştilor', explică directorul financiar al Charlie Hebdo, Eric Portheault, într-un interviu publicat luni de Le Figaro. Şi el a recunoscut că se teme pentru viaţa sa, amintind că angajaţii publicaţiei se află permanent sub protecţia poliţiei şi nu le este uşor să lucreze în asemenea condiţii.

În rândul echipei care a supravieţuit atacului terorist au apărut disensiuni, astfel că mai mulţi dintre ei au ales să plece din cauza neînţelegerilor cu acţionarii. Directorul financiar a mai menţionat că va fi deschis progresiv capitalul publicaţiei pentru noi investitori.

El a adăugat că ediţia ce a marcat un an de la atacul terorist a avut atât de mult succes că a fost nevoie să se suplimenteze tirajul iniţial de un milion de exemplare. Cât despre vânzările obişnuite, acestea sunt de circa o sută de mii de exemplare pe săptămână, cifră de cinci ori mai mare comparativ cu nivelul de dinaintea atacului, la care se adaugă 180.000 de abonamente, faţă de cele numai 10.000 câte erau anul trecut în ianuarie.

Sursa - Agerpres

×