x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chavez şi Ahmadinejad ironizează SUA

Chavez şi Ahmadinejad ironizează SUA

de Sînziana Stancu    |    10 Ian 2012   •   21:00
Chavez şi Ahmadinejad ironizează SUA

Prieteni vechi, presedintele irani­an Mahmud Ahmadinejad si cel venezuaelan, Hugo Chavez, s-au intalnit luni la Caracas. Liderul de la Teheran a venit sa-l viziteze pe unul dintre cei mai apropiati aliati ai sai de pe continentul latino-american in lupta impotriva 'imperialismului american'.

De pe 'agenda' lor nu a lipsit Washingtonul, pe seama caruia au facut tot felul de glume. 'In ciuda tuturor acestor oameni aroganti care nu vor sa ne vada im­preuna (aluzie la Statele Unite – n.r.) , noi vom ramane im­preuna pentru totdeauna', i-a spus liderul iranian gaz­dei sale venezuelene. 'Nebunia imperialista este des­ca­tusata cum nu a mai fost de mult', s-a plans Chavez la randul sau,
cand si-a primit oaspetele la palatul pre­zidential, referindu-se la faptul ca regimul prietenului sau de peste mari este sanctionat economic de Occident, la im­bol­dul SUA, din cauza programului nuclear iranian.

La un moment dat, Chavez, tea­tral si provocator cum este de­seori, a aratat cu degetul inspre sca­rile palatului sau prezidential, Miraflores, spunandu-i lui Ah­ma­di­ne­jad ca 'aceasta movila se va des­chide, si o bomba atomica mare va iesi de-acolo'. 'Pur­ta­to­rul de cuvant imperialist a mai spus ca eu si Ahmadinejad ne ducem in subsolurile din Miraflores ca sa luam in vizor Washingtonul si sa punem tunurile si rachetele pe el... E de ras ...', a continuat Chavez, spre deliciul asistentei. Ahmadinejad va mai vizita Cuba, Nicaragua si Ecuadorul.

×
Subiecte în articol: externe