x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chavez, un inger rebel

Chavez, un inger rebel

de Sînziana Stancu    |    08 Ian 2008   •   00:00
Chavez, un inger rebel


Supermodelul Naomi Campbell i-a luat un interviu preşedintelui Venezuelei, Hugo Chavez, pentru revista britanică de lifestyle masculin, GQ, in ale cărei pagini se regăsesc interviuri cu personalităţi din toată lumea.

INTERVIU - Preşedintele venezuelan, luat la intrebări de Naomi Campbell


Supermodelul Naomi Campbell i-a luat un interviu preşedintelui Venezuelei, Hugo Chavez, pentru revista britanică de lifestyle masculin, GQ, in ale cărei pagini se regăsesc interviuri cu personalităţi din toată lumea.

După ce a stat de vorbă cu Chavez, Campbell a tras concluzia că preşedintele venezuelan este "un inger rebel", care nu se sfieşte să spună ceea ce găndeşte. Supermodelul de culoare este de părere că, in nici un caz, Chavez nu constituie o ameninţare pentru democraţie, ştiut fiind faptul că el a fost aspru criticat, pentru că incearcă, prin tot felul de mijloace, să se "eternizeze" la cărma ţării. "Nu am urmărit să il judec pe Chavez sau să ii verific părerile politice (...) m-am dus pur şi simplu la el ca să fac un interviu cu Hugo Chavez omul", scrie vedeta internaţională a modellingului in articolul său despre interviul cu şeful statului venezuelan.

Â

SIMPATIE. Interviul realizat de colaboratoarea publicaţiei britanice s-a bucurat de succes. La fel şi vizita sa la Chavez, unde venezuelanii au fost, de data aceasta, mai bucuroşi să o vadă decăt acum zece ani, cănd a pozat acolo pentru revista Sports Illustrated. Campbell nu a fost scutită insă de retorica familiară a lui Chavez, referitoare la Statele Unite şi, in special, la preşedintele Bush. El l-a calificat de data aceasta pe liderul de la Casa Albă ca fiind "complet nebun", iar pe secretarul de stat, Condoleezza Rice, "secretar de stat al unui guvern acuzat de genocid". In schimb, pe prietenul său de la Havana, liderul cubanez Fidel Castro, Chavez il consideră cel mai "stilat" lider, cu "uniformele lui impecabile", "pantofii lustruiţi" şi "barba elegantă". Intrebat de diva modei dacă preşedintele George Bush a incercat să il asasineze - o altă obsesie "americană" a lui Chavez - , preşedintele venezuelan a spus doar: "Da, cred că da...". Chavez a demonstrat că nu este preocupat doar de politică şi că il interesează şi alte domenii, fiind la curent pănă şi cu ultimele noutăţi in materie de showbiz, ca, de pildă, "reintoarcerea grupului Spice Girls". El este şi un mare admirator al Prinţului Charles. Căt despre America, după discuţia ei cu Chavez, Naomi speră ca "relaţiile Venezuelei cu SUA să se imbunătăţească intr-un viitor apropiat".

sanziana.stancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: externe chavez