x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China a testat cu succes o dronă hipersonică

China a testat cu succes o dronă hipersonică

07 Mar 2018   •   20:30
China a testat cu succes o dronă hipersonică

China a testat în premieră o dronă hipersonică, reutilizabilă şi dezvoltată în scopuri militare, în cadrul planurilor de a dezvolta în viitor avioane capabile să zboare atât în atmosfera terestră cât şi în spaţiu, relatează miercuri EFE. 

Drona hipersonică, cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, a fost lansată în februarie de la baza spaţială Jiuquan, în Mongolia Interioară (nord), după care a atins o înălţime orbitală şi a revenit cu succes pe Pământ, au declarat surse citate de ziarul South China Morning Post. 

Prototipul a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Aerodinamică (Aerodynamic Research and Development Center) din Mianyang (provincia Sichuan), o instituţie militară de vârf în cercetarea aparatelor hipersonice. 

Scopul acestor cercetări este de a dezvolta avioane speciale cu o viteză suficient de mare pentru a nu fi detectate de rachetele şi scuturile defensive, precum cele desfăşurate de SUA. 

Pe viitor, aceste aparate vor avea şi o utilitate civilă. Vor putea fi folosite în turismul spaţial deoarece vor orbita în jurul Terrei şi reveni pe Pământ în condiţii similare de decolare şi aterizare ale unui avion.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: China teste drona hipersonica