x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China acuză NATO: Pretinde că este organizație defensivă, dar crează în mod constant confruntări și probleme

China acuză NATO: Pretinde că este organizație defensivă, dar crează în mod constant confruntări și probleme

29 Apr 2022   •   15:07
China acuză NATO: Pretinde că este organizație defensivă, dar crează în mod constant confruntări și probleme

China acuză NATO că „provoacă în mod constant confruntări și probleme”. Replica Ministerului de  Externe de la Beijing vine după acuzațiile șefei diplomației britanice, Liz Truss, care a criticat China că nu condamnă războiul din Ucraina. 

Purtătorul de cuvând al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin a declarat că statele occidentale ar trebui să se uite la Carta ONU și „nu la regulile de familie ale unor clișee sau grupuri"

El a acuzat NATO, spunând că „ar fi trebuit să facă un bilanț al situației și ajustările necesare" după încheierea Războiului Rece.

„Cu toate acestea, NATO s-a agățat de mult timp de vechiul concept de securitate, s-a angajat în confruntări în bloc și a devenit un instrument pentru ca anumite țări să caute hegemonia. NATO pretinde că este o organizație defensivă, dar în realitate crează în mod constant confruntări și probleme", a spus Wang Wenbin.

China a declarat că  susține suveranitatea Ucrainei și a  cerut încetarea confruntărilor dar refuză să condamne invazia Rusiei. 

×
Subiecte în articol: China nato sua