x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China anunță cel mai mare număr zilnic de cazuri de Covid-19 de la începutul epidemiei

China anunță cel mai mare număr zilnic de cazuri de Covid-19 de la începutul epidemiei

12 Mar 2022   •   19:00
China anunță cel mai mare număr zilnic de cazuri de Covid-19 de la începutul epidemiei

China a raportat sâmbătă peste 1.500 de noi infecții locale cu COVID-19, cele mai multe de la epidemia inițială de la începutul anului 2020, în timp ce varianta Omicron determină orașele din întreaga țară să înăsprească măsurile.

Din totalul zilnic, 476 infecții au fost transmise local, a precizat Comisia Națională de Sănătate, conform Reuters.

Țara a raportat pentru vineri 1.048 de infecții asimptomatice transmise pe plan intern, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, în creștere față de 703 cu o zi înainte.

Mai multe orașe au luat măsuri precum anularea evenimentelor de grup.

În Changchun, toate întreprinderile, cu excepția celor esențiale, își opresc activitatea. Cei 9 milioane de locuitori nu pot ieși din casă dacă nu au motive întemeiate.

În centrul financiar Shanghai, Disneyland a anunțat că își va reduce capacitatea de primire a oaspeților și că, începând de duminică, va cere vizitatorilor să prezinte rezultate negative la teste COVID.

Locul de desfășurare a Târgului Canton, cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din China, a fost închis temporar, deoarece a fost vizitat recent de un caz suspect confirmat, au anunțat autoritățile locale din Guangzhou.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19