x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de căldură în China. Autoritățile au emis avertizări pentru populație

Val de căldură în China. Autoritățile au emis avertizări pentru populație

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   14:15
Val de căldură în China. Autoritățile au emis avertizări pentru populație
Sursa foto: pixabay.com

Mai multe regiuni din China sunt lovite de un val de căldură, iar autoritățile din marile orașe au emis avertizări pentru populație, potrivit Reuters.

China a fost lovită de mai multe valuri de căldură începând din luna martie. Provincia Yunnan din sud-vest, cunoscută pentru vremea blândă, a înregistrat recent temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, punând o povară imensă pe rețeaua electrică, deoarece milioane de case au pornit aparatele de aer condiționat.

Autoritățile din provincia Shandong și din capitala Beijing au emis avertismente de caniculă, în timp ce Jinan și Tianjin se pregătesc pentru temperaturi de până la 37 grade Celsius.

Valurile de căldură provoacă îngrijorare în ceea ce privește agricultura. Daunele ar putea crește prețurile la produsele alimentare, ar putea agrava inflația și ar putea face presiuni asupra economiei Chinei, care încearcă să se refacă după pandemia COVID-19.

De asemenea, căldura pune presiune asupra rezervelor de apă. Anul trecut, temperaturile record înregistrate într-o perioadă de două luni au provocat secarea unor râuri utilizate pentru irigații și transport

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: China căldură avertizare