x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China condamnă acţiunile SUA, în contextul începerii celor mai ample exerciţii în jurul Taiwanului

China condamnă acţiunile SUA, în contextul începerii celor mai ample exerciţii în jurul Taiwanului

04 Aug 2022   •   18:35
China condamnă acţiunile SUA, în contextul începerii celor mai ample exerciţii în jurul Taiwanului

China a condamnat vehement, joi, acţiunile provocatoare ale Statelor Unite şi a denunţat poziţia Grupului G7, în contextul începerii, în cursul dimineţii, a celor mai ample exerciţii militare în jurul Taiwanului, ca reacţie la vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Exerciţiile aeriene şi maritime ale armatei chineze au început joi dimineaţă în mai multe zone situate în jurul Taiwanului. Armata chineză a anunţat că exerciţiile se vor derula în perioada 4-8 august, cu o zi în plus faţă de durata comunicată iniţial.

Manevrele militare aeriene şi maritime cu muniţie reală se derulează inclusiv în apele teritoriale ale Taiwanului. Acestea sunt cele mai ample manevre militare organizate de China în jurul Taiwanului.

"Statele Unite au cauzat problemele, au generat criza şi continuă să amplifice tensiunile. Vizita lui Pelosi la Taipei nu a fost pentru apărarea democraţiei şi a libertăţii, ci pentru a lansa o provocare şi a încălca suveranitatea şi integritatea Chinei", a declarat joi Wang Yi, ministrul chinez de Externe, conform agenţiei ANSA, condamnând vehement comunicatul Grupului G7, care a cerut Chinei să nu utilizeze vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan ca "pretext" pentru acţiuni "agresive".

Ministerul Apărării de la Taipei a lansat un apel la calm, deşi a constatat că armata chineză a lansat rachete în zone situate la nord-est şi la nord-vest de Taiwan. "Noi nu vrem escaladarea crizei, dar nu ne vom opri dacă ne vor fi periclitate siguranţa şi suveranitatea", a precizat Ministerul taiwanez al Apărării.

(sursa: Mediafax)

×