x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China / Plutonul de execuţie va fi înlocuit de injecţia letală

China / Plutonul de execuţie va fi înlocuit de injecţia letală

16 Iun 2009   •   00:00

Beijingul intenţionează să folosească injecţia letală pentru a-i executa pe deţinuţii condamnaţi la pedeapsa capitală în loc să-i împuşte, urmând ca această schimbare să aibă loc în cele din urmă în toată ţara.



Înalta Curte a Poporului de la Beijing are în vedere adoptarea acestui nou tip de execuţie până la finalul acestui an, conform China Daily, citat de Agerpres.

Aceeaşi publicaţie susţine că agenţii de poliţie vor fi antrenaţi să administreze injecţiile, iar personalul medical să supervizeze folosirea substanţelor şi să confirme decesul condamnaţilor.

Hu Yunteng, directorul general al biroului de cercetare de la Curtea Supremă a Poporului, a declarat pentru China Daily că injecţiile letale sunt considerate mai sigure şi mai adecvate. 'În condiţiile în care injecţia letală este cea mai populară metodă de execuţie adoptată de ţările unde există pedeapsa capitală, China va urma această cale /.../ considerată mai umană', a explicat Hu.

Injecţia letală a fost legalizată în China în 1997 şi a fost folosită în premieră în anul următor în provincia sud-vestică Yunnan. Beijingul a început să folosească această metodă de execuţie în anul 2000, însă a recurs la ea destul de rar.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale Dui Hua Foundation, cu sediul în San Francisco, China execută mai multe persoane anual decât orice altă ţară a lumii, iar în acest an sunt aşteptate circa 5.000 de execuţii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe China