x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Impreuna, să blocam fiara (SUA) în cuşca regulilor OMC!

China: Impreuna, să blocam fiara (SUA) în cuşca regulilor OMC!

26 Mar 2018   •   14:45
China: Impreuna, să blocam fiara (SUA) în cuşca regulilor OMC!

Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) trebuie să colaboreze pentru a preveni ca Statele Unite să nimicească OMC şi trebuie să se opună tarifelor anunţate de Washington, legate de presupuse încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală de către China, a afirmat Zhang Xiangchen, reprezentantul Beijingului la OMC.

 

''Statele membre OMC trebuie împreună să blocheze fiara înapoi în cuşca regulilor OMC'', a declarat Zhang Xiangchen la o reuniune a organismului comercial mondial, referindu-se la un angajament anterior al SUA că nu vor utiliza astfel de tarife fără a obţine întâi aprobarea OMC.

''Pe o mare deschisă, dacă barca se răstoarnă, nimeni nu este sigur că nu se va scufunda. Nu ar trebui să stăm şi să ne uităm cum cineva nimiceşte barca. OMC este sub asediu şi toţi trebuie să o apărăm'', a explicat reprezentantul Beijingului. La sfarsitul saptamanii trecute, China a cerut SUA ''să se retragă de pe marginea prăpastiei'', în timp ce ambasada sa la Washington a dat asigurări că Beijing-ul ''va lupta până la sfârşit'' în orice război comercial cu SUA.

Anterior, preşedintele Donald Trump semnase un decret prezidenţial privind introducerea de tarife vamale care vor viza importuri venite din China în valoare de până la 60 de miliarde de dolari. Washingtonul acuză China de furt de proprietate intelectuală, iar Trump va cere Trezoreriei SUA să propună măsuri prin care să fie restricţionate investiţiile chineze în SUA. De asemenea, SUA au anunţat că vor demara o acţiune la Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a soluţiona problema practicilor discriminatorii ale Chinei. AGERPRES

×