x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China trimite în străinătate valuri URIAŞE de turişti. Ce le-a cerut guvernul să facă în vacanţă

China trimite în străinătate valuri URIAŞE de turişti. Ce le-a cerut guvernul să facă în vacanţă

18 Mai 2013   •   08:46
China trimite în străinătate valuri URIAŞE de turişti. Ce le-a cerut guvernul să facă în vacanţă
Sursa foto: Alexandru Molovata/Intact Images

Organizaţia Mondială a Turismului apreciază că, în acest moment, China este cea mai mare sursă pentru veniturile înregistrate de industria turismului, la nivel internaţional. Se estimează că, anul trecut, chinezii au făcut 83 de milioane de excursii în străinătate, cheltuind năucitoarea sumă de 102 miliarde de dolari.

În acest context, un important lider al Partidului Comunist Chinez a cerut celor care călătoresc în străinătate să fie foarte atenţi cum se comportă. Wang Yang, unul dintre cei cinci vicepremieri ai guvernului de la Beijing, a atras atenţia că unii chinezi sunt necivilizaţi şi fac rău imaginii ţării în străinătate. Printre problemele menţionate sunt faptul că scuipă pe stradă sau că vorbesc prea tare - scrie BBC.

Vicepremierul Wang a recomandat autorităților să "ghideze turiștii pentru a respecta ordinea publică, etica socială, credințele religioase și obiceiurilor locale, să fie atenţi ce spun, cum se comportă și… să protejeze mediul înconjurător".

Corespondentul BBC spune, însă, că şi turiştii chinezi se plâng de obiceiurile străinilor. Mulţi dintre ei susţin că sunt trataţi ca turişti de mâna a doua atunci când se află în străinătate. Forumurile chinezeşti au fost inundate de proteste la începutul acestui an, când a apărut informaţia că un hotel din Maldive şi-a scos toate ceainicele din camerele ocupate de turiştii chinezi. Se pare că managerul hotelului era supărat că oaspeţii săi chinezi îşi "găteau" în camere tăiţei instant, în loc să cheltuiască la restaurant.

Pe de altă parte, foarte mulţi chinezi bogaţi călătoresc în străinătate şi ziarele sunt pline de poveşti cu turişti jefuiţi - spune corespondentul BBC. Dealtfel, autorităţile din provincia Jiangsu au avertizat cetăţenii, în urmă cu câteva luni, să nu plece în străinătate cu sume mari sau cu bijuterii scumpe.

×
Subiecte în articol: turism china