x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinezii cumpără proprietăți în Thailanda pentru a se proteja de o nouă criză mondială

Chinezii cumpără proprietăți în Thailanda pentru a se proteja de o nouă criză mondială

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2023   •   20:00
Chinezii cumpără proprietăți în Thailanda pentru a se proteja de o nouă criză mondială

Mulți chinezi au decis să investească într-o reședință în străinătate, în special în Thailanda, pentru a se proteja în cazul apariției unei epidemii asemănătoarea celei de COVID 19. De asemenea, chinezii încearcă să se protejeze împotriva problemelor economice din China, potrivit Reuters.

Thailanda a fost cea mai populară destinație externă pentru turiștii chinezi în timpul vacanței de Ziua Muncii din luna mai, conform statisticii realizate de Trip.com. În plus, Thailanda se așteaptă la cel puțin cinci milioane de vizitatori chinezi în acest an.

Deși numărul este mai mic decât cel înregistrat înainte de pandemie, turiștii chinezi reprezintă aproximativ o treime din totalul estimat de sosiri. Turiștii chinezi sunt importanți pentru economia Thailandei nu doar ca număr, ci și în ceea ce privește investițiile imobiliare. Mulți chinezi vor să cumpere proprietăți, fiind atrași de școlile internaționale bune și de facilitățile medicale de calitate din Thailanda.

„Există cu siguranță o cerere din partea Chinei pentru proprietăți în Thailanda. Chinezii își cumpără case, își trimit copiii la școli internaționale și își pun părinții să vină în Thailanda pentru a avea grijă de nepoți", a declarat Mesak Chunharakchot, președintele Asociației imobiliare thailandeze.

Cele mai căutate sunt proprietățile din marile orașe, din Chiang Mai, în nordul muntos, din stațiunea balneară Pattaya de pe coasta de est și din regiunea nord-estică Isan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: chinezi imobiliare Thailanda