x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Christian Bale, agresat în China pentru că a vrut să viziteze un activist (VIDEO)

Christian Bale, agresat în China pentru că a vrut să viziteze un activist (VIDEO)

16 Dec 2011   •   12:49
Christian Bale, agresat în China pentru că a vrut să viziteze un activist (VIDEO)

Actorul Christian Bale a fost agresat in China pentru ca a incercat sa-l viziteze pe Chen Guangcheng, un avocat chinez orb, care se afla in arest fortat la domiciliu de peste un an, informeaza CNN.

Actorul a fost insotit de echipa de filmare a postului CNN, ei fiind bruscati de patru persoane care le-au spus sa plece. "De ce nu pot vizita un om liber?", i-a intrebat Christian Bale de mai multe ori.

In urma refuzului categoric al paznicilor, actorul si cei care il insoteau au fost nevoiti sa plece. Bale a insistat ca a fost impresionat de povestea activistului chinez si nu a facut acest gest ca sa iasa in evidenta. "Am vrut doar sa il cunosc pe acel om, sa ii strang mana si sa ii spun ca este o sursa de inspiratie pentru noi", a marturisit actorul.

Chen Guangcheng, in varsta de 40 de ani, se afla in arest la domiciliu impreuna cu sotia, mama si fiica. Chen a fost condamnat la peste patru ani de inchisoare pentru actiunile sale din timpul protestelor la care a participat deoarece sunt considerate impotriva legii. De cand a fost eliberat din puscarie, anul trecut in septembrie, este pazit continuu de garzi.

Bale a aflat povestea avocatului orb de la stiri dar si cand s-a aflat in China pentru a filma "The Flowers of War", o coproductie americano-chineza, in care joaca rolul principal. Personajul interpretat de Bale este un pretins preot, refugiat intr-o biserica din Japonia anului 1937, care incearca sa salveze o parte din femeile implicate in masacrul din Nanjing. (L.I.)

×
Subiecte în articol: China violenta christian bale agresiune