x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci români, la bordul unui remorcher capturat de piraţi în golful Aden

Cinci români, la bordul unui remorcher capturat de piraţi în golful Aden

11 Apr 2009   •   00:00

Cinci marinari români, aflaţi la bordul unui remorcher italian, au fost rãpiţi sâmbãtã de piraţii somalezi în golful Aden, relateazã Corriere della Sera, în ediţia electronicã.



La bordul remorcherului se aflã 16 marinari, între care zece italieni, un croat şi cinci români. Remorcherul Buccaneer, de 75 de metri, care purta douã barje goale, a fost capturat sâmbãtã de piraţii somalezi în golful Aden, iar fregata Maestrale, a marinei italiene, se îndreaptã cãtre zona unde a avut loc rãpirea.

Primele informaţii indicau cã remorcherul este american şi navigheazã sub pavilion italian, dar, potrivit cotidianului La Repubblica, acesta aparţine companiei italiene Micoperi din Ravenna. Pentru moment nu existã o cerere de rãscumpãrare, potrivit cotidianului italian. "Ultimele informaţii pe care le-am primit sunt liniştitoare", a declarat Silvio Bartolotti, preşedintele companiei, adãugând cã pãstreazã contactul cu sursele locale. "Am primit informaţia prin e-mail. Ultimul anunţ dateazã de la ora 12:05. Ar trebui sã ajungã la destinaţie aproape de miezul nopţii", a declarat el.

Mediafax    

×
Subiecte în articol: externe