x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci state asiatice au refuzat acostarea unui vas de croazieră din cauza coronavirusului

Cinci state asiatice au refuzat acostarea unui vas de croazieră din cauza coronavirusului

15 Feb 2020   •   17:01
Cinci state asiatice au refuzat acostarea unui vas de croazieră din cauza coronavirusului

Peste jumătate dintre persoanele aflate la bordul unui vas de croazieră căruia mai multe ţări i-au interzis acostarea de teamă că pasagerii ar putea fi purtători ai noului coronavirus au debarcat în Cambodgia, a anunţat un oficial din această ţară.

Aproximativ 1.200 din cei 2.257 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul vasului Westerdam, aparţinând companiei Holland America Line, au debarcat în portul cambodgian din Sihanoukville în cursul zilei de vineri şi sâmbătă, majoritatea zburând spre capitala Phnom Penh pentru a-şi continua călătoriile, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului provincial, Kheang Phearum.

Phearum a precizat că 827 de pasageri şi membri ai echipajului au părăsit nava sâmbătă. Alţi 415 au debarcat vineri.

Oficialii au testat 20 de persoane aflate la bord pentru coronavirus după ce nava a acostat joi, iar rezultatele testelor au fost negative.

Acostarea vasului Westerdam a fost refuzată de Filipine, Taiwan, Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda, din cauza temerilor că persoanele aflate la bord ar fi contractat noua tulpină de virus respirator, în contextul în care zeci de persoane de la bordul unei alte nave de croazieră, Diamond Princess, aflată în largul coastelor Japoniei, au fost testate pozitiv.

Cambodgia a raportat un caz de coronavirus, un bărbat din China, despre care autorităţile au declarat că s-a vindecat şi a părăsit ţara.

AGERPRES

×