x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci tineri vor fi judecaţi în Siberia pentru că au vrut "să cureţe" oraşul lor de oamenii străzii

Cinci tineri vor fi judecaţi în Siberia pentru că au vrut "să cureţe" oraşul lor de oamenii străzii

03 Apr 2009   •   00:00

Cinci tineri vor fi judecaţi în Irkoutsk, din Siberia, pentru că au ucis mai multe persoane, scopul lor fiind de a "curăţa" oraşul de oamenii străzii şi de alcoolici, relatează AFP, citând parchetul din regiunea rusească.



Patru adolescenţi, de 14 şi 15 ani, şi liderul lor, Konstantin Choumkov, de 22 de ani, "au comis cinci crime" şi trei tentative de omor în trei luni, "vizând, în principal, oameni fără domiciliu stabil şi alcoolici", a declarat un responsabil al comisiei de anchetă pentru regiunea Irkoutsk, Vladimir Salovarov.

Crimele săvârşite de acest grup care şi-a ales drept nume "Magia sângelui" au "şocat anchetatorii cu violenţa şi cinismul lor", potrivit cotidianului Rossiïskaïa Gazeta.

Tinerii "îşi băteau victimele cu bare de fier şi le ardeau de vii", potrivit publicaţiei. "Ei le tăiau părţi din corp, câteodată când victimele mai erau vii, şi le păstrau drept trofee", scrie Rossiïskaïa Gazeta, citând un anchetator, Olga Aksamentova.

Choumkov păstra în apartamentul său două degete şi un ochi al victimelor, conservate în alcool, potrivit publicaţiei.

Una dintre victime a fost tăiată în bucăţi şi decapitată. Agresorii au aruncat bucăţi din corpul victimei în curtea unei şcoli şi au agăţat capul defunctului de un gard pentru "a glumi".

"Voiam să ştiu cum mor oamenii pentru a-mi îmbogăţi cunoştinţele", a afirmat Choumkov, care a fost expulzat dintr-un institut pedagogic şi visa să devină profesor de şcoală, potrivit publicaţiei.

Choumkov "riscă o condamnare la închisoare pe viaţă", în timp ce minorii "nu pot fi condamnaţi la mai mult de zece ani de închisoare" din cauza vârstei, a spus Salovarov.

"Cazul a fost trimis la tribunalul unde vor fi judecaţi", a adăugat acesta.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe