x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine a doborat un avion militar rusesc in Siria?

Cine a doborat un avion militar rusesc in Siria?

18 Sep 2018   •   07:13
Cine a doborat un avion militar rusesc in Siria?

Ministerul apărării de la Moscova a anunţat marţi că un avion militar rusesc cu 14 persoane la bord a dispărut de pe radare deasupra Mediteranei, la circa 35 de km de coasta siriană, în timp ce forţele israeliene şi franceze desfăşurau un atac asupra unor ţinte din Siria. Este vorba despre un turbopropulsor Il-20, folosit în misiuni de recunoaştere electronică

 

Un oficial american a declarat că Statele Unite cred că avionul a fost doborât din greşeală de artileria antiaeriană a regimului de la Damasc. 

Aproximativ la ora la care a dispărut aeronava (20.00 GMT), oraşul Latakia de pe ţărmul Mediteranei a fost atacat cu rachete, potrivit presei siriene, care preciza că bateriile de artilerie locale au ripostat. În apropierea localităţii se află baza aeriană Hmeymim, sub comandament rusesc, iar avionul se întorcea la această bază, a detaliat ministerul rus al apărării. 

"Urma Il-20 pe ecranele radarelor de control al traficului aerian a dispărut în timpul unui atac desfăşurat de patru avioane israliene F-16 asupra unor instalaţii siriene din provincia Latakia. În acelaşi timp, sistemele ruseşti de radar pentru controlul aerian au detectat lansarea unor rachete de pe fregata franceză Auvergne, care se afla în regiunea respectivă", a comunicat ministerul. AGERPRES

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu cele 14 persoane din avionul dispărut. La baza Hmeymim a fost organizată o misiune de salvare. 

×
Subiecte în articol: siria avion rusesc disparitie Israel